Kosmetisk trådløft

Pris pr. tråd 1.000,-

Forundersøgelsen er gratis

Introduktion

Et trådløft er en kosmetisk procedure hvor resorberbare suturer anvendes til at fremkalde et diskret men synligt “løft” af huden. I stedet for at fjerne patientens løse overskydende ansigtshud kirurgisk, foretages en simpel ophængning ved indsættelse af barbed wire suturer. Virkningen er at huden både løftes og strammes op.

Trådene er konstrueret så de ikke alene løfter og opstrammer, men også fremkalder en helingsreaktion i underhuden med en forøgelse af kollagen produktionen I de behandlede områder. En vigtig faktor, da tab af kollagen er et væsentligt element i hudens aldringsproces.

Kollagen støtter og stimulerer vækstfaktorer som har afgørende betydning for hudens tilstand. Kollagen er blandt andet centralt i behandlingen af komplicerede sår og er en afgørende faktor for hudens styrke, fylde og smidighed. Med alderen producerer en person gradvist mindre kollagen. Ved 70-års alderen har dette medført en 80%’s reduktion i hudtykkelsen.

Dette substanstab er den væsentligste faktor for skabelsen af overskydende hud og rynker. Som hudens styrke svækkes, mindskes støtten til underhuden som med tyngdekraften gradvis falder og strækkes. Tilførsel af kollagen og vækstfaktorer allerede ved milde symptomer på løshed i huden kan genskabe og vedligeholde hudens spændstighed og styrke ligesom dens tykkelse og hydreringsgrad.

Behandlingen vil derfor fremadrettet bidrage til en vedvarende og progressiv foryngelse af ansigtshudens underliggende væv. Foretages behandling for stimulering af huden vil patienten opleve en gradvis forbedring af glød og spændstighed. Med trådene på plads i vævet vil kroppens helingsrespons være konstant aktiveret for at normalisere vævet i de påvirkede områder. Kroppen er forud programmet til denne reaktion ved tilstedeværelse af fremmedlegemer i underhuden, men på grund af trådenes ringe størrelse og konstruktion vil patienten ikke mærke denne proces. De fleste personer kan ikke mærke suturerne efterhånden som vævet heles omkring trådene.

Tråde

I Klinik LOOKZ anvendes tråde fra Rainbow Threads og fra Silhouette. Produkternes virkningsmekanisme er grundlæggende ens, men der er forskelle i opbygningen af produkterne og deres anvendelsesmåde.

Rainbow Tråde er et nyt premium concept for at løfte og forbedre huden med en ikke-kirurgisk behandling. Trådløft formindske løshed og hæng af huden og skaber et naturligt friskere og yngre udseende.

Rainbow Threads finds I en række formater. I Klinik LookZ anvendes kun tråde af typen PCLA, som er det nyeste produkt med de bedste resultater og den længste holdbarhed.

Alle tråde nedbrydes og absorbers naturligt I vævet, da trådenes opbygning udspringer fra de resorberbare tråde der er anvendt I kirurgien de sidste 50 år.

Trådene er designet til placering i vævslagene lige under huden (SMS-laget), hvor deres modificerede struktur hjælper til opstramning og løft af huden.

Rainbow Threads er et certificeret class III produkt under the European Medical Device Directive med CE mærkning, der garanterer product kvalitet og sikkerhed.

Silhouette anvender biokompatible nedbrydelige suturer til at løfte huden I ansigtet. Silhouette Soft har mere fokus på løft af huden end på stimulation af hudens kollagen production, selvom begge dele opnås. Derfor er trådene designet lidt anderledes.

Frem for at være glatte eller fremstillet med pigge (barbed wire), er trådene udstyret med en række “cones” (modhager) som er optimeret til at fæstne og trække den overliggende hud. Dette giver et meget effektivt træk og et ofte lidt mere synligt løft. Produktet er mindre vævsirriterende og giver derfor mindre kollagen stimulation. Til gengæld nedbrydes tråden væsentlig langsommere hvilket giver en samlet effekt op til tre år. Silhouette Soft er FDA godkendt.

Spørgsmål og svar

Der er grundlæggende tre typer tråde. Polydioxanone (PDO), PolyLactic Acid (PLA) og Polycaprolactone (PCA). PDO er den type, der har været længst på markedet, mens tråde som PLA er de nyeste produkter. Fælles for produkterne er, at de er fremstillet på samme måde som kirurgiske suturer der har været anvendt de sidste 60 år. Det vil sige produkterne og deres polymer bestanddele er gennemtestet i mange undersøgelser hvor det er bevist, at de er sikre at anvende i kroppen.

Der findes en række kommercielle produkter som har mindre individuelle forskelle. Hver fabrikant af tråde har typisk et sortiment som ud fra fremstillingen har vekslende egenskaber i forhold til styrke, fleksibilitet og holdbarhed. Der fremstilles tråde både beregnet til løft af væv, men også tråde med henblik på regeneration og foryngelse af vævet.

1.Øjenbryn og øjenomgivelser.

2. Midtansigt og kindben.

3. Kæbelinje og hals.

Dertil finder tråde anvendelse i en række specialtilfælde, for eksempel korrektion af næsetip

Et trådløft anses for at være en lavrisiko minimalt invasiv procedure. Som ved alle indgreb hvor huden penetreres er der risiko for rødme, hævelse og misfarvning, som typisk forsvinder i løbet af et par dage. De punktformede adgange i huden heler oftest op uden synlige ar. De behandlede områder vil føles med stramning og ubehag, hvilket er en naturlig konsekvens af indgrebet. Dette aftager ligeledes i løbet af nogen dage, afhængig af hvor meget huden er opstrammet. Paracetamol (Panodil og tilsvarende) kan lindre generne de første dage.

Forud for enhver behandling med trådløft gennemføres en forundersøgelse ved den behandlende læge hvor der tages stilling til dels egnethed og dels muligheder.

Ikke alle patienter er velegnede til trådløft. Kandidater til trådløft er typisk i alderen slut 30’erne til midten af 50’erne. I slutningen af 50’erne er der ofte tilkommet så meget løshed i huden, at behandlingen ikke er tilrådelig.

Ikke alle patienter er velegnede til trådløft. Kandidater til trådløft er typisk i alderen slut 30’erne til midten af 50’erne. Kirurgisk løft kan foretages på væsentligt ældre patienter, men er ofte ikke velegnet til yngre i 30’erne.

Et trådløft kan foretages i lokal bedøvelse på en halv time, et kirurgisk løft varer cirka 4 timer i sedation og kræver observation og pleje i minimum 8-12 timer efter indgrebet.

Nedetid efter kirurgisk behandling er 2-3 uger, efter trådløft fra nogen timer til et par dage. Et kirurgisk ansigtsløft giver sammenlignet med trådløft både en mere omfattende og mere synlig kosmetisk forbedring.

Varigheden af et trådløft er 18-24 måneder, en kirurgisk behandling holder op imod 10 år.

En behandling tager typisk 30-45 minutter. Efter behandlingen skal patienten holde sig i ro til dagen efter. Undgå pulsintensiv motion, undgå varme drikke og alkohol. Huden i de behandlede områder må de første 6 timer ikke påsmøres cremer, salve, lotion eller tilsvarende. Huden må gerne vaske med vand og sæbe og/eller afrenses. Undgå skrubning og massage af ansigtet.

Der tilbydes en kontrol typisk efter 14 dage.

Før- og efterbilleder

Vi opdaterer løbende samlingen af før og efter billeder. Det kan være god vejledning at se resultatet før og efter behandling, men det er vigtigt at være opmærksom på, at den enkelte behandling er med meget individuelt resultat ikke alene fra person til person, men også fra behandling til behandling hos den enkelte.